Akupunktur effektivt för självläkning

14 maj 2020
jonas_olsson

Allt fler upptäcker fördelarna med akupunktur. Nålarna stimulerar kroppen till självläkning och hjälper den viktiga cirkulationen i kroppen. Smärta, acne, tinnitus, magproblem och svåra sjukdomstillstånd i kroppen har alla visats kunna förbättras med akupunktur. Metoden härstammar från kinesisk läkekonst och idag används akupunktur av både sjukgymnaster, naprapater och kroppsterapeuter. Det finns en del aktörer som utför akupunktur i stockholm. Välj en terapeut med lång erfarenhet då de har en bred kunskap om olika tillstånd i kroppen och vet hur de kan hjälpa dig på bästa sätt.

 

Så går behandlingen till

Tunna nålar placeras ut på utvalda ställen på kroppen. Mängden nålar bestäms av vilken problematik du har. Nålarna sätts inte så djupt under huden och gör inte ont. Du kan eventuellt känna ett litet stick när nålen tränger igenom huden, men eftersom de är så tunna så är det ingen obehaglig upplevelse. Du får sedan ligga med nålarna på plats och slappna av. Terapeuten kan eventuellt behöva peta eller snurra på nålarna för en kraftigare behandling, men det är fortfarande smärtfritt. Det finns också akupunktur där ström kopplas till nålarna för att stimulansen ska bli kraftigare. Då kan det rycka och pirra lite under huden.

 

 

Efter behandlingen

Efter en behandling kan du bli lite trött då kroppen har satt igång sina processer för att börja läka, och det kan kräva en del energi. Det gör gott att ta en lugn promenad eller vila lite. Du kan absolut gå till jobbet efteråt om du inte har ett väldigt fysiskt krävande arbete. Tänk också på att dricka mycket vatten för att hjälpa kroppen att rensa ut gifter och slaggprodukter. Alla kroppar är olika och du gör bäst i att lyssna på hur din egen kropp reagerar. Det blir då enklare att planera in ditt nästa besök om du skulle vara i behov av fler behandlingar.

Fler nyheter