Återupptäck Sveriges skönhet och smaker!

07 augusti 2020
Mikael Barani

Att upptäcka Sverige har varit lite av en nationalsport under denna sommar. Då pandemin satte punkt för de flestas internationella semesterplaner så har vi istället fått ”hålla till godo” med vårt fantastiska Sverige.
Vi är därför många som har färdats kors och tvärs genom landet och upptäckt många nya upplevelser att ta del av.

Det kan handla om allt från att plocka blåbar i en liten skog alldeles runt hörnet till att åka iväg på en resa, njuta av lunch i Simrishamn och sedan korsa landet för att bada i vår västra skärgård.

Denna sommar har därför säkerligen varit en ögonöppnare för många av oss. Kanske har vi blivit lite bortskämda med varma stränder på exotiska platser och därför missat den exotiska upplevelse som Sverige erbjuder. Vi bor trots allt i en liten avkrok, relativt isolerade norr om Europa och har kyla och vinter en större del av året. 
Detta skapar förstås unika förutsättningar som människor från hela världen gärna vill uppleva.

Själva är vi kanske inte lika uppskattade. Att vara utanför städerna innebär ofta att man får samsas med myggen om att vistas i skog och mark. För att inte tala om fästingarna. Därför drar vi oss kanske för att tillåta oss själva att uppleva allt som finns omkring oss.
Nu verkar dock fler och fler hitta tillbaka ut till skogarna, främst genom vandringsleder och annat.

En annan unik grej för vår del av världen är maten.
Det skandinaviska köket har internationellt växt i anseende under den senaste tiden. Kanske har detta också fått oss själva att se alla läckerheter som går att ta del av här. Ett besök på Röken by Sonesson kan till exempel bidra till att smaklökarna får en ny upplevelse.

Som folk har svenskarna generellt sett haft dåligt självförtroende för sitt eget land. Det var inte så länge sedan Fredrik Lindström konstaterade att ”osvenskt” var ett positivt laddat ord.
Kanske har, ironiskt nog, denna pandemi gjort att vi har upptäckt allt det fina mer vårt land.

Fler nyheter