Att vara vegan i Stockholm

23 oktober 2019
admin

Är du ute efter vegansk mat i stockholm? Du är långt ifrån ensam! Marknaden för vegansk mat bara växer och fler tar det medvetna steget och skippar allt som har med djur att göra när det gäller frukost, lunch, middag och allt däremellan. Man kan säga att veganism är en livsåskådning. Exploatering av djur ska helt enkelt stoppas. Även om man förstås också kan vara vegan av helt andra skäl, som till exempel att det känns rätt att utesluta djur i maten för hälsans skull. Eller för att det är det bästa valet för miljön. Ett val som just idag känns lika rätt som aktuellt. 

 

Falafel eller buffé?

I Stockholm finns det både renodlade veganska restauranger, och traditionella restauranger som serverar veganska alternativ. Testa Falloumi på Ringvägen om du gillar halloumi och falafel (vem gör det inte) och Dirty Vegan med små och stora rätter plus veganfika på Södermannagatan. En klassiker när det gäller det vegetariska köket, och där det även serveras veganrätter, hittar du här: https://govindas.gastrogate.com/. Och på tal om klassiker – Hermans restaurang på Södermalm har serverat vegetariskt i många år. Sommartid sitter man med fördel ute och beundrar utsikten över huvudstaden. 

 

 

Ta hand om dig!

Är man uppvuxen på pannkaka, ostmacka och köttbullar med mjölkstuvade makaroner, kan det till en början vara lite klurigt att slå om till vegankost. Det gäller att kroppen får alla näringsämnen den behöver. Baljväxter och fullkornsprodukter är ett hett tips, liksom grönsaker, rotfrukter, frukt och bär. Bra fetter och berikade vegetabiliska drycker är inte heller fel. Självklart är det skönt att kunna gå på restaurang ibland också och att hitta bra vegansk mat i Stockholm ska inte vara något problem. Ta till exempel Govindas. Govinda betyder hedarnas furste och sägs vara både kornas och den högste njutarens vän. 

Fler nyheter