Det finns bageri i Huddinge med stort sortiment

31 augusti 2021
patrick_pettersson

Vad är det första du tänker på när du hör ordet bageri? Är det en vaniljmunk, en limpa eller kanske en tårta? Det finns många tankar som dyker upp, och en tanke som vi nog alla har är att där finns det nybakat bröd. Javisst finns det nybakat bröd i ett bageri, allt från kanelbullar till bröllopstårtor. Många bagerier har även ett café där gästerna kan slå sig ner med en fika och njuta en stund. 

Prinsesstårta och surdegslimpa känner du nog till, och det är någonting som de flesta bagerier brukar ha i sortimentet. Ofta så kan du beställa tårtor eller andra bakverk efter dina önskemål så att du kan få någonting personligt. Matbröd finns i många olika sorter så det finns någonting som faller alla i smaken. Vill du ha osötat, glutenfritt eller någonting annat så brukar många bagerier ha det i sortimentet. Du kan alltid ringa och fråga om du söker en speciell sorts bröd.

Runt om i landet finns det många trevliga bagerier, konditorier och caféer där du kan köpa färskt matbröd och bakverk. Ett av bagerierna med ett stort sortiment ligger i Huddinge och det är: https://www.tvabagare.se/ 

Gör gärna ett besök där, eller slå dem en signal om du vill beställa någonting gott. Det går bra att sitta ner där och ta en fika om du är sugen på det. Annars kan du köpa något gott och ta med dig hem.

Prinsesstårtan har många olika namn

En prinsesstårta är gjord av tårtbotten, grädde och vaniljkräm med ett överdrag av grön marsipan. Ofta så förekommer det någon typ av sylt i tårtan, fast det saknas i originalreceptet. Tårtan kan ha lite olika namn som prinstårta med gul marsipan, eller operatårta med rosa eller röd marsipan. Sedan finns det mindre bitar och då blir det en prinsessbakelse.

 

Fler nyheter