Det kan inte bli mera ekologiskt

12 juni 2020
jonas_olsson

Miljön är en av de stora snackisarna nuförtiden. Allt handlar bland annat om hur vi handlar, oavsett om det är mat eller andra produkter, samt sopsorterar och även hur vi reser. Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man ska parera mellan vad som är rätt och fel. Vissa saker är dock enklare än andra. När det gäller frukt och grönt är sommaren en enkel tid att vara miljövänlig. Inte nog med att vi kan plocka frukt och bär i våra trädgårdar och ute i skogen. Har man bara en balkonglåda så kan man också odla sina egna örter.

 

En speciell känsla när maten serveras

För visst är det väl så. När maten innehåller de egna tomaterna och salladen blir extra krispig med sockerärtor från den egna odlingen så förhöjs njutningen. Men det finns något som man kan odla året om och som får plats i köksfönstret. Det handlar givetvis om örter och kryddor. Att kunna knipsa av lite basilika till grytan eller använda citronmeliss i bakningen är inte bara ekologiskt utan väldigt mysigt. Det får det hemlagade att kännas ännu mera hemlagat och så kan man skryta lite för gästerna när de kommer på besök. 

 

 

En fin gåva att ge bort

Att köpa med blommor, en flaska vin eller en fin choklad är något som många gör när man blivit bjuden på fest. Varför inte göra något annorlunda. Odla exempelvis örter i små krukor hemma. När det sedan är dags att gå på kalas, välj då en ört som värdinnan tycker om, sätt den i en fin kruka och dekorera med en liten rosett. Vips så har du en fin present som din vän får nytta av vid framtida kulinariska äventyr. Vem vet, kanske startar man en trend och innan man vet ordet av det så får man något spännande tillbaka.

Fler nyheter