Nyheter och klassiker på restaurang
Att äta på restaurang kan vara ett sant nöje, inte bara för att stilla hungern och bli mätt, utan för att det finns så mycket mat att upptäcka. Det finns de restaurangerna som serverar klassisk husmanskost och de som serverar den senaste och trendigaste maten med ingredienser man inte visste fanns och i kombinationer man aldrig hört talas om. Pytt i panna skulle kunna representera den första restaurangen och den indiska keema pau den andra. På en bra restaurang skall man till detta även kunna få en helt vanlig mellanöl, eller en cocktail med så exotiskt namn att man inte vet hur det uttalas.
Nyhetens behag?
Mattrenderna nu handlar om mikrobiom mat, jackfruit som köttsubstitut och indian street food. Det som återstår att se är om dessa rätter kommer stå sig i längden eller om de är nyhetens behag? Vissa rätter är ju sådana som aldrig går ur tiden och som alltid kommer att finnas på de flesta menyerna. En riktig klassiker är exempelvis hamburgaren. Den älskas av så många och kan varieras i all oändlighet. Se bara på alla hamburgerrestauranger som finns överallt. Det finns de vanliga hederliga grillkioskerna och så finns det de kulinariska restaurangerna som serverar riktiga gourméhamburgare med specialdressing och lyxtillbehör.
Den grillade klassikern
Den helt perfekta hamburgaren kan såklart skilja sig åt för olika individer. Men de flesta hamburgerälskare har nog ändå svårt att motstå när den är perfekt grillad, gärna med en god skiva ost som får smälta på köttet, krispig sallad, en tomatskiva, saltgurka, ketchup och en god hemlagad dressing. Kanske även ett par skivor bacon stekta till perfekt knaprig konsistens? Allt detta samlas sedan mellan två riktigt färska bröd – mums! Är man sugen på Hamburgare i stockholm finns många restauranger att välja på, det är bara att bestämma sig: klassisk grillkiosk eller kulinarisk gourmérestaurang?