Prova på en spishäll med inbyggd fläkt

30 november 2021
william eriksson

editorial

Det är tur att det finns fläktar för hur hade det annars sett ut i ditt hem? Troligen hade matoset sänkt sig som en ridå över hela din bostad, och gjort att du varken hade kunnat se eller andas ordentligt. Det är också därför man började installera köksfläktar. En detalj som är av både hälsosynpunkt såväl som säkerhetssynpunkt. Fläkten gör att risken för brand minimeras markant. Fläktar är därför något som bör användas vid all typ av varm matlagning inomhus.

Då och då händer det att det kommer något nytt på marknaden, och så även när det gäller vitvaror. För nu har det kommit en ny slags fläkt som är placerad på en helt annan plats än ovanför spisen. Idag kan du hitta en spishäll med inbyggd fläkt hos bland annat https://koksland.se/vitvaror/flakthallar/. Ett nytt och fiffigt sätt att montera fläktar på som kommer närmare oset än alla tidigare fläktar. 

 

image

 

Större utrymme till förvaring

Fläkten har tidigare monteras ovanför spisen och det innebar att det tog mycket plats, som annars hade kunnat användas till förvaring. Därför är det många som idag jublar över de nya spishällarna som har en fläkt inbyggd i sig. Det gör att man plötsligt får ett fullvärdigt skåp ovanför spisen där man kan förvara alla sina kryddor, eller vad man nu vill ha där. Ytan under spishällen påverkas inte alls lika mycket som ytan ovanför den gjorde. 

När du för första gången ser en spishäll med fläkt i, så ser det nästan ut som magi. Allt os och ånga sugs ner i spishällen och gör att det nästan inte kommer något fett eller smuts på skåp och bänkskiva, så som det ofta gjorde förut. Finns det någon nackdel med denna typ av fläkt? Ja, de som brukade röka under fläkten kanske blir lite besvikna.  

Fler nyheter