Psykoterapi i Västerås – ni måste prata om det

09 juni 2022
jonas_olsson

“Vi måste prata om en grej.” För många människor är den repliken förknippad med ångestkänslor inför en sprickande relation. Men faktiskt rymmer orden inte nödvändigtvis ett oundvikligt uppbrott. Istället är det en öppning till det som faktiskt kan rädda en relation: att prata om det. Psykoterapi i Västerås ger möjlighet att göra just det.

Ofta skildras skilsmässor och separationer relativt lättvindigt på film och TV. I verkligheten är ett uppbrott dock ofta förknippat med livslånga trauman. Inte alltför sällan också kraftiga känslor av ånger efteråt. Många upplever att hela livet rinner genom händerna, när ett förhållande tar slut. Och det är kanske inte så konstigt.

Livet erbjuder inte obegränsad chans till romans

Det finns trots allt bara utrymme för ett visst antal relationer i livet. Och särskilt när du kommit upp lite i åren är det mycket som står på spel. Kanske har du och din partner tänkt tillbringa hela livet tillsammans, haft planer på hur ni ska pensionera er och vad som ska hända med barn och arv.

En separation kan ställa allt det på ända. För dig som funderar på att kasta allt överbord och ge upp utan att ha gett förhållandet en sista chans, bör tänka en och två gånger innan du faktiskt gör det. Till och med du som själv tycker att du och din partner pratat igenom era problem, utan att komma till någon annan lösning än att gå isär.

 

Psykoterapi Västerås

 

Så pratar ni med varandra på rätt sätt

För hur kvalitativa har de samtalen egentligen varit? Har ni lyckats ha era diskussioner på ett värdigt, samlat och genomtänkt sätt? Det kan vara svårt att hantera relationsproblem på egen hand. Båda parterna är trots allt parter i målet, bokstavligt talat.

Konfliktlösning handlar ofta om ett visst mått av objektivitet, som kan vara svår att uppbringa i en trasig relation. Familjeterapi eller psykoterapi – som exempelvis hos https://samtalsterapiochutveckling.se/psykoterapi–familjeradgivning – kan ge er hjälp med att verkligen prata med varandra på rätt sätt. Och kanske till och med rädda hela relationen.

Fler nyheter