Romantiken flödar på italienska restauranger

20 augusti 2021
jonas_olsson

Om man vill ha en riktigt romantisk middag ska man gå till en italiensk restaurang. Det är sedan gammalt. Åtminstone sedan 1955. Det var då filmen om Lady och Lufsen släpptes. Det är i den filmen som romantiken verkligen flödar på en särskild italiensk restaurang: Tony’s. Utan att överdriva skulle man väl kunna säg att det var på den restaurangen som Lady och Lufsen verkligen förstod att de älskade varandra. De var där de föll för sin äkta hälft. 

“Han prata med mig!” utbrast Tony när hans kollega försökte förklara för honom att hundar inte pratar. Det spelade ingen roll för Tony, han förstod att Lady och Lufsen hade kommit till hans italienska restaurang för att beställa det alla beställer på italienska restauranger: spaghetti. Med massa frikadeller. Det vill säga köttbullar. Som klippt och skuret, inte bara för en hund. Du blir säkert själv lite sugen på spaghetti och köttbullar just nu, eller hur? 

 

Sköt ditt bordsskick på restaurangen

Men om du har tagit din käraste till en italiensk restaurang för en romantisk middag ska du i alla fall komma ihåg en sak. Ni är inga hundar. Du behöver inte dela med dig av dina köttbullar genom att rulla fram dem med din näsa. Likt Lufsen gjorde till Lady. Det är väl gulligt när det gäller hundar. Men om en människa gör så är det bara dåligt bordsskick. Ni kanske till och med hade blivit utslängda från restaurangen. 

Och det vore himla tråkigt. Särskilt om ni inte ens har hunnit äta upp maten. Det har ju såg god mat där borta i Italien. Pizza och pasta. Det vore trist om du skulle behöva åka ända till Italien för att få uppleva den. Det är bekvämt att ha italienska restauranger hemma i stan. Men se då till att sköta ditt bordsskick på dem också.

Fler nyheter