Så hittar ni rätt tandläkare

21 juli 2020
patrick_pettersson

Letar ni efter en ny tandläkare? Ta inte första bästa utan gör lite research först innan ni bestämmer er. Oftast blir relationen till tandläkaren långvarig och därför ska man vara noga med vem man väljer. Det kan vara bra att se sig om i närheten av där man bor eller arbetar. Har man nära till tandläkaren tenderar man inte att lika lätt att skjuta upp besöken. Tandvård i förebyggande syfte gör också att man upptäcker eventuella problem i tid och man kan ofta undvika stora kostsamma behandlingar. Det kan även vara bra att kolla besökstider, akuttider och likaså prislistan.

 

Att bleka tänderna är lika vanligt som att gå till frisören

Självfallet vill man ha en kunnig och erfaren tandläkare som dessutom är trevlig. Men det är också bra om tandläkaren har en modern klinik med den senaste utrustningen och kontinuerligt utbildar sig i nya behandlingsmetoder. Ny teknik brukar göra tandläkarbesöket behagligare speciellt de gånger då man måste genomgå någon behandling. Idag går vi också till tandläkaren av estetiska skäl. Det är lika vanligt att bleka tänderna som att klippa sig så att även väga in detta när man väljer tandläkare kan vara viktigt. Tandläkare i Östermalm kan erbjuda tandblekning, tandreglering och rekonstruktion med porslin vilka alla är exempel på estetisk tandvård. 

 

 

Be vänner om rekommendationer

Det är alltid bra att gå på rekommendationer från vänner eller grannar när man letar ny tandläkare. Ska man flytta kan man även fråga sin gamla tandläkare om han eller hon vet en bra tandläkare på den nya orten. Men att själv reflektera över vilka slags behandlingar man kan tänkas vara i behov av bör också spegla valet. Vet man att man ibland bleker tänderna eller att man inom en snar framtid kommer att vara i behov av tandimplantat bör man välja en tandläkare specialiserad på detta.

Fler nyheter