Satsa på en spishäll med inbyggd fläkt

16 maj 2022
jonas_olsson

editorial

Har du sett det på TV? En sådan där cool spishäll med inbyggd fläkt? Istället för att gå uppåt som vanligt, så sugs ångorna från matlagningen ned genom ett galler till fläkten. Fläkten är alltså inbyggd i spishällen. Det ser nästan magiskt ut.

Konceptet är snyggt och praktiskt var som helst, men för en köksö är det helt enkelt genialiskt. Man slipper ha en spiskåpa ovanför spisen och det gör att köket känns så mycket öppnare. Inget som skymmer sikten, om man har öppen planlösning.

Laga mat med utsikt vid fönstret

Ett annat tillfälle där det är bra att slippa spiskåpa är om man har spisen vid ett fönster. Då kan man stå och laga mat med utsikt, eller kanske hålla koll på ungarna i trädgården. Det är väldigt praktiskt och ger matlagningen en helt ny dimension.

Hos koksland.se finns det många varianter på spishäll med inbyggd fläkt. Det är bara att surfa in på https://koksland.se/vitvaror/flakthallar/ och välja en som passar ditt kök. Där finns till exempel deras klassiska system och ett lite proffsigare system där det kan inkluderas flera spishällar i form av moduler. Eller varför inte gå på den nyaste lösningen som har extra stora områden med induktionshäll.

 

Spishäll med inbyggd fläkt

Enkelt att rengöra

Du tänker kanske att det kommer att rinna kladd och fett från matlagningen ned i fläkten. Det känns ju inte så praktiskt. Men misströsta inte. Konstruktören har tänkt på detta och inkluderat uppfångare och filter som kan tas loss och göras rent med några få handgrepp.

Rengöringen blir därför förvånansvärt lätt med ett filter som enkelt kan tas loss och diskas i diskmaskinen. Spishällen torkar man också enkelt av eftersom den är alldeles plan, utan utskjutande detaljer. Ja, en spishäll med inbyggd fläkt är något man borde unna sig för ett snyggt och praktiskt kök. Matlagningen blir roligare då.

Fler nyheter