Ta ansvar för din indre frihet med hjälp av en psykiatriker i Stockholm

04 juni 2021
Mikael Barani

Snurrar tankarna i ditt huvud? Inte undra på med hur världen ser ut nuförtiden. Det gäller dock att lära sig kultivera en positiv attityd, även när det känns som att det mesta går åt fel håll.

Det handlar helt enkelt om att plantera sådant som ger dig energi och framtidstro – i ditt inre – och sedan vattna dessa tankar. För våra själar, eller vår inre värld, är lite som en trädgård.

Dags att göra upp med gammalt groll

Det gäller helt enkelt att se till att rensa bort ogräs och sådant som antingen bara tar upp plats eller faktiskt är rent destruktivt för oss. Du är definitivt inte ensam om att ha dessa tankar som förstör för inte bara dig själv, utan kanske även andra. Med tiden, under våra liv, samlar vi nämligen på oss en massa inställningar och program som får spela fritt inom oss.

Det första steget är då att förstå att vi själva inte är allt det här som vi tänker, tycker och känner. Med tiden kan vi skapa en buffert till dessa saker inom oss, och i förlängningen sedan ersätta dem med konstruktiva program, så att säga.

Många gånger kan vi dock behöva hjälp med detta. Det är nämligen ett hårt och omfattande arbete att lyckas göra upp med den historik som vi bär på.

Därför kan det vara en god idé att till exempel kontakta en psykiatriker i Stockholm för att få de verktyg som krävs för att gå vidare här i livet. Det kan många gånger vara en emotionell resa där vi först får backa bandet för att kunna ta oss framåt. Först efter att vi har lärt känna de mönster som vi bär omkring på kan vi ändra på dem.

Det första steget till detta, som också kan vara det svåraste, tar du själv.

Våga ta ansvar för din hälsa!

Du klarar det.

Fler nyheter