Ta tillbaka glädjen i ditt liv!

19 juli 2020
Mikael Barani

Det känns som om att världen snurrar runt i en torktumlare just nu. Det är svårt att veta vad som är upp och vad som är ned när pandemins effekter blir allt mer tydliga. Det handlar inte bara om själva virusets ibland tragiska effekter på den mänskliga kroppen, utan även om de dystra ringar som sprids på vattnet.
Företaget får lägga ned, människor får inte träffas och mycket annat trist.

Som du märker är det lätt hänt att man börjar fokusera sig på allt detta trista och nedbrytande som sker omkring oss. Vi människor är trots allt hård programmerade till att lägga märke till fara – det är så vi har överlevt genom tiderna.

Dock verkar detta också till vår nackdel då det kan få oss att få ett tunnelseende som styr in oss på det negativa.
Lägg till detta att många av oss lever mer isolerade under Covid-19 så är risken stor för att vi ska börja må dåligt, kroniskt. Eller att detta speciella läge ska trigga igång och fördjupa redan existerande trista tankar.

Som tur är så går det att få hjälp – så länge man först inser att det inte är något skamset eller fult att be någon om det. Ibland kan det till och med vara skönt att få prata med någon utomstående, som inte känner en. Känner man att det är riktigt illa ställt med en så kan det vara en riktigt bra idé att anlita en psykiatriker i Stockholm. 
Ibland är det nämligen så att vi behöver professionell hjälp med att reda ut inre stopp och trassel. Det är inte konstigare än att anlita en elektriker för att ta reda på vad som gör att lampan därhemma i vardagsrummet inte tänds. 

Kom ihåg att du har all rätt i världen till att må bra och känna att du lever ett positivt liv.

Fler nyheter