Tandhygienist Odenplan hjälper dig att hålla tänderna friska och starka

09 juni 2021
Cecilia_Olsson

För att hålla sina tänder i så gott skick som möjligt så finns det två grundläggande saker som man bör göra, nämligen att sköta sin munhygien samt göra regelbundna besök hos tandhygienist för att säkerställa att allt ser bra ut. Man måste aktivt vårda sin mun för att den ska må så bra som möjligt och det finns även saker man bör undvika för att tänder och tandkött ska få goda förutsättningar. Socker ger som bekant hål i tänderna och sådant som innehåller mycket syra kan fräta på emaljen, även rökning kan ha väldigt negativ inverkan på munhälsan. 

Tandhygienister arbetar främst proaktivt 

För att ta reda på vad man kan göra bättre samt vad man bör undvika så bör man besöka en tandhygienist. En tandhygienist arbetar främst för att motverka besvär och vägleda patienter till att få starkare och friskare tänder. Det är viktigt att tandsten och beläggningar avlägsnas eftersom det annars kan leda till inflammationer och tandlossning. En tandhygienist kan även polera tandytorna för att underlätta rengöring samtidigt som risken för nya bakteriebeläggningar på tänderna minskar. 

Lyssna noga på de råd och tips som ges

Det allra viktigaste är dock att lyssna på vad tandhygienisten säger och följa råden om hur man bäst kan ta hand om sina tänder. Det ger goda förutsättningar för en välmående mun samt ett mer hållbart resultat som kan leda till att man inte behöver göra tandundersökningar lika ofta. Ta till dig vad som sägs oavsett om det handlar om att försöka komma åt på fler ställen med tandborsten eller att sluta stoppa i sig något som inte är bra för tänderna. 

Duktiga tandhygienister på Odenplan

Genom att gå in på https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct kan man boka tid för en undersökning hos tandhygienist. På kliniken används modern utrustning och fokus ligger på personligt bemötande och nöjda patienter. Tandhygienisterna på Odenplan besitter lång erfarenhet och bred kunskap inom allt som berör tandvård.

Fler nyheter