Tandreglering för ett vackrare leende

24 november 2020
lily_hansen

Varje morgon ser man sig i spegeln och reagerar på olika saker. Ofta är man inte särskilt snäll när man bedömer sitt utseende genom tankar. Orden skulle mottas med ilska om de kom från någon annan. Men det hindrar inte att man låter det fortgå varje dag. Något som påverkar oss mer än vad man tror.

Att börja dagen med att säga något snällt till sig själv är en bra början. Önskar man skynda på processen med en bättre självbild så finns tandreglering. Om det nu är tänderna som är problemet. Ordet sänder kalla kårar längs ryggraden på de flesta 50-plussare. 

Minnen av enorma tandställningar dyker upp. Därför är det dags att gå in och googla på tandreglering. Det man kommer att upptäcka är att dagens tandreglering kan förbli en hemlighet för alla andra utom en själv. De nya skenorna syns faktiskt inte om man inte tittar extremt noga. De är nämligen genomskinliga.

 

Hur kommer man igång?

När man hittat en klinik som utför Tandreglering och bokat en tid är det dags för konsultation. När man träffar sin tandläkare första gången får man först berätta vad man vill uppnå med behandlingen. Vid fortsatt behandling tar man röntgenbilder och även fotografier för att kunna jämföra senare. Tandställningen sätts in och besök görs var tionde till tolfte vecka. Allt för att försäkra sig om att processen fungerar som den ska.

 

Fem faser

Behandlingen sker i fem olika faser. I fas fyra får man äntligen ta bort tandställningen. Fas fem är ett återbesök efter två till tre månader samt ett slutligt besök ett år efter att regleringen är klar. Så inom en överskådlig tid kan man i spegeln se ett helt annat leende. Ett som når ända upp till ögonen. Den första tanken som kommer upp när man står där är: Oj va snygg jag är!

Fler nyheter