Tro som tar oss till vuxendop i Hudiksvall

06 april 2021
Mikael Barani

Att finna tro här i livet är en stor händelse i varje människas liv. För tro har förmågan att koppla oss samman med något utanför oss själva, något som ger oss en känsla av sammanhang och samtidigt en närvaro – en närvaro som bara kan kännas av själen.

För är det inte så att vi ibland kan kännas oss nästan sjukligt ensamma? Som att vi är frånkopplade. En ensam punkt, en nod, som bara längtar efter att höra samman med något större här i livet?

Stillhet som svämmar över

Vi brukar finna tro, eller är det en som finner oss, när vi som minst anar det. Precis som med kärleken. Faktum är att tro och kärlek på många sätt är en och samma sak. För tro känns många gånger som att man blir uppkopplad mot ett kärleks-internet där energi plötsligt flödar mellan en själv och något annat, något större.

Detta flöde gör också att vår kärlek för allt omkring oss också ökar. Plötsligt ser man det större sammanhanget: Att allting längtar efter att känna sig hemma i tillvaron.

För vissa blir denna upplevelse så stark att man senare kanske går med i ett samfund som utför vuxendop i Hudiksvall. För andra hamnar det om att kanske skogen blir till ens kyrka och man finner sin ro och tro bland gran och bäck. Tillhör du dem som har funnit sin tro så vet du precis hur detta känns. Man kommer i kontakt med en sorts oändlig känsla som intellektet aldrig kan omfamna.

Istället handlar det om att hjärtat, som verkar vara det enda organ som kan hantera denna känsla, nästan svämmar över – men på ett underbart sätt.

Man ligger precis på gränsen till att det känns för mycket, men lyckas ändå surfa på krönet av denna våg av gudomlighet som plötsligt dök upp vid livets strand.

Fler nyheter