Val av förskola

16 april 2020
lily_hansen

Bor du i Stockholms innerstad och söker en förskoleplats till ditt barn? Förskola i Södermalm, Östermalm, Vasastan eller Kungsholmen? Ja, det finns många stadsdelar och ännu fler förskolor att välja på. Här hittar du ett av alla alternativ: https://www.crocodill.se/crocodill/extern/. Ja, det finns många, många olika förskolor. Även med olika slags inriktningar. Vilken inriktning är bäst för ditt barn? Vad är det för mat på förskolan? Hur ser inomhusmiljön ut? Och utomhus? Eller ska man strunta i alla olika val och enbart välja efter närhetsprincipen så att vardagspusslet blir enklare? Att lämningar och hämtningar fungerar smidigt i vardagen är ju också en viktig aspekt.

 

Svårast med första barnet?

Att välja förskola till sitt barn kan tyckas vara ett svårt beslut. Åtminstone med det första barnet. Det är så mycket nytt att tänka på då som man aldrig någonsin behövt reflektera kring innan, och det finns som sagt så många alternativ att välja bland. Om man har ett eller flera barn sedan innan är man lite mer luttrad, och vet att det blir nog bra ändå, trots allt. Då är kanske det allra viktigaste att syskonen får gå på samma förskola, för enkelhetens skull. Att välja utefter att vardagspusslet ska bli enklare att få ihop är absolut inte fel väg att gå.

 

 

Trygghet med läroplanen

När alla val känns för svåra och övermäktiga kan det vara skönt att veta att förskolorna, i alla fall nästan alla, måste följa läroplanen som är reglerad i lag. En särskild standard och samma regelverk måste de alltså följa allihopa, så till syvende och sist är de ändå inte så annorlunda. Så även om de kan kan ha olika inriktningar och olika namn, är det oftast inte så stor skillnad när man synar dem i sömmarna. Kärnan är ändå förhoppningsvis att de alla vill barnens bästa.

Fler nyheter